sv

Our story

Att Lola finns är för att vi - Lottis och Anna - blev platoniskt kära i varandra och att arbeta tillsammans. Det fanns inget alternativ än att jobba ihop och då på det sättet som vi själva ville. Kärlek, glädje och jävlaranamma var vårt fokus. Att starta eget och bli hårt arbetande, glada och kanske lite naiva entreprenörer var den enda vägen som gick att välja. Målen var höga från början; företaget skulle växa, vi ville dela resan med massor av andra härliga människor. Mode var den minsta gemensamma nämnaren, så ett modeföretag fick det bli.

Idag är House of Lola ett sätt att leva för oss. Vi lever tillsammans med vår fantastiska personal, våra underbara och dedikerade säljare och vårt härliga gäng av kunder! Vi både sover, äter, tänker och drömmer House of Lola. Just detta att vi andas House of Lola 24 h per dygn avspeglar sig också i våra kollektioner. Vi vill göra plagg som används om och om igen. Som våra kunder känner sig bekväma och fina i, både till vardag och fest. Vi älskar när samma plagg används på utekvällen med väninnorna och uppkrupen i soffan framför favoritserien. Plaggen skall vara snälla mot våra kroppar. Vi har haft många motton på vägen, men ett motto som hänger kvar är "Be who you are". Ett bra motto tycker vi och vår målsättning att göra plagg där du känner att du är bekväm, fin och kan vara den du är - oavsett om du dansar, jobbar, promenerar eller bara sitter still och andas :-).


Vi får ofta frågan om hur vi kom på namnet House of Lola. En del tror att det är ett anagram av våra namn, Lottis och Anna, men så är det inte. Nej först och främst så tycker vi är att Lola är ett härligt namn; tjejigt, men fortfarande så ball att killarna också tycker att det funkar samt att det väcker lite nyfikenhet, är hon 50-tals pinuppa eller en helt vanlig mamma? Vi gillar att man inte riktigt vet. Men vår Lola har funnits med oss under en längre tid, som ett arbetsnamn för ett eventuellt kommande projekt. Och eftersom vi jobbar med kläder och mode så vi ville vi helst ha ett helt mode hus - House of Lola.