sv

LOLA FAVORITES 

En Lola favorite produkt är en produkt vi gillar extra mycket. Ett plagg som alltid har sin plats i den hållbara garderoben och som utgör en perfekt bas för alla dina outfits, säsong efter säsong.

Vi kan nu stolt meddela att hälften av vår hållbara kollektion som vi kallar "Lola favorites" övergår från att vara tillverkad i konventionell bomull till att tillverkas av organisk bomull och är nu ännu mer hållbara. 

Läs mer om vad organic cotton innebär längre ned på sidan.


ORGANIC COTTON


Vad är organic cotton?
För att det ska få kallas organic cotton krävs det att odlingen sker helt utan kemiska bekämpningsmedel, utan konstgjorda gödningsmedel och grödan får heller inte vara genmanipulerad. För att undvika utarmning av jorden så ska bonden växla grödor som odlas på jorden från år till år. På så sätt blir jorden mer bördig och risken för insektsangrepp minskar. Marken som används till ekologisk odling måste också ha varit kemikaliefri i 3 år.


Varför är det så bra?
Eftersom det odlas utan bekämpningsmedel och konstgödsel är det bättre för miljön. Ekologisk bomull kräver också mindre vatten vid odlingen än konventionell bomull, bara 1/10 av vattenmängden. Ekologisk bomull är också bättre för alla textilarbetare och alla som jobbar med odling av den ekologiska bomullen eftersom den inte innehåller kemikalier.